Op naar een succesvolle MSZ propositie!

Vanwege COVID-19 is de reguliere zorg in 2020 en 2021 flink afgeschaald, met een sterk gedaalde  productie in de ziekenhuizen tot gevolg. Onderdelen van de zorgcontractering lopen uit planning, zeker ten opzichte van andere jaren. Niemand weet hoe de productie zich in 2022 ontwikkelt. Veel is onzeker, er zal veel veranderen, maar er liggen ook kansen!

Wil je met jouw verkoopteam een stevige MSZ-propositie voor 2022 én verder neerleggen? Dat kan! In drie workshops begeleiden wij jouw team in het doorgronden van de ziekenhuisstrategie en in het verzamelen van belangrijke data en analyses. Onze bevlogen en ervaren professionals zetten met jouw team in op een passende propositie voor 2022, rekening houdend met de uitdagingen die de ziekenhuizen nu hebben.

Programma

Workshop 1: Strategie – op weg naar een succesvolle verkooppropositie

In deze workshop brengen wij de huidige situatie in kaart, op basis van beschikbare beleidsstukken en recente ontwikkelingen. De regeling MSZ 2021, de CB-aanneemsom 2020 en het plan inhaalzorg nemen wij hierin mee. Met elkaar stellen wij de speerpunten van de verkooppropositie 2022 vast. Aan het eind van deze workshop ligt er een verkoopplan-op-hoofdlijnen, waar het hele team achter kan staan.

Deze workshop wordt begeleid door de zorgcontractering professionals van Commitcare.

Workshop 2: Tactische vormgeving – praktisch plan van aanpak

Het gemaakte verkoopplan-op-hoofdlijnen is het uitgangspunt van de tweede workshop. Wij begeleiden het team bij een succesvolle uitrol van het plan: welk type contracten zoeken we, wie doet wat, welke informatie is er nodig en welke data en analyses gaan we gebruiken? Het resultaat van deze workshop is een praktisch en helder plan van aanpak, waarmee het team stap voor stap aan de slag kan.

Deze workshop wordt begeleid door de zorgcontractering professionals van Commitcare.

 

Workshop 3: Teamkracht ontwikkelen - samen het gewenste resultaat bereiken!

In deze laatste workshop staat team- en verkoopkracht centraal. Wat zijn de kwaliteiten van dit team? Waar liggen de uitdagingen? Hoe halen wij meer uit onze salesgesprekken en onderhandelingen? In een open gesprek maar vooral met uitdagende oefeningen zetten we het team op scherp, zodat het verkoopplan succesvol waargemaakt kan worden.

Deze workshop wordt begeleid door Karen Knispel

Follow-up

In een laatste bijeenkomst blikken we terug op ieders ervaringen. Wat ging goed en wat had nog beter gekund? We evalueren het verkoopproces met de deelnemers en geven graag nog een paar laatste tips.

Karen Knispel is team- en salescoach en vaste samenwerkingspartner van Commitcare (zie ook: www.karenknispel.nl)

Praktische punten

  •  Alle workshops vinden plaats bij Commitcare, mits de RIVM-richtlijnen dat toestaan
  • Online workshops of workshops op de eigen locatie zijn uiteraard ook mogelijk
  • Data en tijden plannen we in overleg, waarbij wij inzetten op drie workshops binnen vier weken
  • De maximale groepsgrootte is 8 deelnemers
  • De prijs voor deze serie workshops bedraagt € 4.995,00 exclusief 21% BTW
  • Voor overige vragen zijn onze zorgcontractering professionals beschikbaar op interim of adviesbasis

Meer weten over het programma of onderdelen, neem dan contact op met Dorien de Groot 06-23480784

Schrijf je nu in!